Varm nudelsallad

Detta är en underbart god nudelsallad med kryddigt kött, krispiga grönsaker och de salta cashewnötterna, det är bara såå gott!!


Marinad:

  • ca 300g nötinnanlår eller liknande
  • 0,5 dl teriakysås
  • 0,5 dl portvin
  • ca 1 msk inlagd ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • skal från 0,5 citron
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 msk sesamolja (obs om din olja är ny är den mycket starkare så ta bara 1 tsk)
Salladen:
  • 200g bovetenudlar
  • 1 stor morot
  • 1 broccolihuvud
  • ca 100g sockerärtor
  • ca 75g cashewnötter
Gör så här:
  1. Hetta upp ett stekjärn ordentligt och häll på lite flytande margarin
  2. Ta upp köttbitarna ur marinaden (häll INTE bort marinaden) och låt dem droppa av lite och lägg dem sedan på stekjärnet, låt dem få ordentlig stekyta på båda sidor men inte så att de blir genomstekta. Ta sedan upp dem och lägg dem åt sidan.
  3. Häll marinaden i en liten gryta och koka upp den och låt den koka ett par minuter.
  4. Koka upp vatten till nudlarna
  5. Skala och strimla en morot och hiva ner dem i stekjärnet med lite flytande margarin.
  6. Skölj och ansa broccolin och lägg sedan ner den i stekjärnet
  7. Strimla köttet och lägg ner bland grönsakerna
  8. Lägg ner sockerärtorna i stekjärnet
  9. Häll av nudlarna och hiva ner även dem i stekjärnet.
  10. Häll över den uppkokade marinaden, låt småputtra någon minut.
  11. Lägg upp på tallrikar och strö över cashewnötter

Bilden är tagen ifrån: http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.928531!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg


Cashewnötter
innehåller mycket tokoferol (E-vitamin), magnesium, niacin (en B-vitamin), B6, järn och zink, protein. Men man ska även vara medveten om att cashewnötterna innehåller mer kalorier än vad choklad gör! Detta då cashewnötter innehåller mycket fett framförallt enkelomättat  fett.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0