Grönkål- och skinkpastasås
Denna pasta med grönkål- och skinksås är super god och funkar super bra att värma i micron och och är därför bra i lunchlådan :)
Ingredienser till 2 portioner:
- 300g grönkål
- 150g skinka (strimlad eller i bitar)
- 1 dl lätt cremé fraich
- 1,5 dl lätt filmjölk
- svartpeppar
- pasta
Tina grönkålen och häll ner den i stekjärnet, tillsätt skinka, cremé fraich och filmjölk. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt beroende på hur salt skinkan du använder är. Servera med pasta.
Bilden är tagen ifrån: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Boerenkool.jpg/250px-Boerenkool.jpg
Grönkål innehåller mycket C-vitamin, tokoferol (E-vitamin), retinolekvivalenter (A-vitamin) och en del kalcium. Grönkål är en väldigt bra vegansk källa för kalcium.
Kommentarer
Trackback