Hemgjord apelsinmarmelad
Att göra sin egen apelsinmarmelad är inte svårt! Jag tycker det är kul att plocka fram sin egen burk ur kylen och veta vad som finns i marmeladen och att själv få välja hur söt/besk den ska vara:D
Till 4 mindre burkar behövs:
Min marmelad blir ganska besk, vill man ha den sötare så är det bara att ha i mer socker!
Till 4 mindre burkar behövs:
- 1 kg apelsiner
- Ett paket(330g) syltsocker 1+3 (innehåller vanligt socker, pektin och kaliumsorbat ett konserveringsmedel som gör att sylten håller länge, detta ämne finns naturligt i t.ex. rönnbär)
- 2,5 dl vatten
- Skölj apelsinerna noggrannt (de är besprutade med antimögelmedel)
- Dela/strimla apelsinerna så att du får den storlek på skalbitarna som du vill ha i din marmelad.
- Hiva ner apelsinbitarna och vatten i en gryta, låt koka upp.
- Häll i sockerpaketet, rör om och koka 3-4 minuter
- Häll upp på rena burka som du först sköljt i hett vatten(för att få bort eventuella bakterier och mögelsporer) skölj även locken med hett vatten.
- låt svalna med lock på, skölj inte burkarna förren de är kalla, annars kan de spricka!
Kommentarer
Trackback