Korgbröd
Detta är ett fullkornsbröd med en härligt nötig smak, perfekt till lördagsbrunch :D
Ingredienser till 2 små korgbröd:
- 50g jäst
- 5 dl fingervarmt vatten
- 4 msk rapsolja
- 1 msk salt
- 2 msk sirap/honung/socker
- 500g vetemjöl
- 100g fiberhavregryn
- 400g grahamsmjöl
- 50g solrosfrön
- Smula ner jästen i en bunke, tillsätt salt, sirap, olja och vatten och rör om tills jästen löst sig.
- Häll i den största mängden vetemjöl, havregryn, grahamsmjöl och solrosfrön.
- Rör ihop degen och ta ut den på mjölat bord och knåda degen, gärna 5 minuter.
- Dela degen i två delar
- Mjöla korgen och stjälp ner en degbit i vardera korg och låt jäsa övertäckt i ca 60 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp upp degen på ett bakplåtspapper på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
- Brödet ska ha fått fin färg och låta ihåligt när man knackar på det.
Kommentarer
Postat av: Karin
Åh, det ser jättesmarrigt ut vännen :)
Trackback