Korgbröd

Detta är ett fullkornsbröd med en härligt nötig smak, perfekt till lördagsbrunch :D




Ingredienser till 2 små korgbröd:

  • 50g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk salt
  • 2 msk sirap/honung/socker
  • 500g vetemjöl
  • 100g fiberhavregryn
  • 400g grahamsmjöl
  • 50g solrosfrön
Gör så här:
  1. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt salt, sirap, olja och vatten och rör om tills jästen löst sig.
  2. Häll i den största mängden vetemjöl, havregryn, grahamsmjöl och solrosfrön.
  3. Rör ihop degen och ta ut den på mjölat bord och knåda degen, gärna 5 minuter.
  4. Dela degen i två delar
  5. Mjöla korgen och stjälp ner en degbit i vardera korg och låt jäsa övertäckt i ca 60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Stjälp upp degen på ett bakplåtspapper på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
  8. Brödet ska ha fått fin färg och låta ihåligt när man knackar på det.

Kommentarer
Postat av: Karin

Åh, det ser jättesmarrigt ut vännen :)

2010-04-12 @ 22:55:57
URL: http://saudade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0