Panerad rödspätta med potatis och sås

Här omkvällen åt vi denna klassiska rätt, lite pill med paneringen men det blir jätte gott!


Panerad fisk:
  • ägg
  • skorpmjöl
  • salt
  • peppar
  • rödspättafiléer
  • flytande margarin att steka i (behövs lite mer än vanligt då paneringen suger upp fettet)
Gör så här:
  1. Torka av filéerna lite snabbt med hushållspapper
  2. Blanda skorpmjöl med lite salt och peppar
  3. Vänd filéerna i ägg och sedan i skorpmjölet
  4. Vänta tills margarinet i stekpannan blivit gyllene innan du lägger ner filéen
  5. Låt ligga någon minut så att paneringen fått fin färg innan du vänder på den.
  6. Stek någon minut på andra sidan och servera sedan med potatis, kall sås och citronklyftor

sås:
  • 130g ättiksgurka
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 0,75 dl lättmajonäs
  • 1 superstark feferoni
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
Gör så här:
  1. Hacka gurkan och feferonin (eller kör i mixer)
  2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med lite salt

Brukar Ni ha några grönsaker till denna rätten? Vad tror ni skulle kunna passa till?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0