Panerad rödspätta med potatis och sås
Här omkvällen åt vi denna klassiska rätt, lite pill med paneringen men det blir jätte gott!
Panerad fisk:
- ägg
- skorpmjöl
- salt
- peppar
- rödspättafiléer
- flytande margarin att steka i (behövs lite mer än vanligt då paneringen suger upp fettet)
- Torka av filéerna lite snabbt med hushållspapper
- Blanda skorpmjöl med lite salt och peppar
- Vänd filéerna i ägg och sedan i skorpmjölet
- Vänta tills margarinet i stekpannan blivit gyllene innan du lägger ner filéen
- Låt ligga någon minut så att paneringen fått fin färg innan du vänder på den.
- Stek någon minut på andra sidan och servera sedan med potatis, kall sås och citronklyftor
sås:
- 130g ättiksgurka
- 2 dl lätt créme fraiche
- 0,75 dl lättmajonäs
- 1 superstark feferoni
- 1 tsk citronsaft
- salt
- Hacka gurkan och feferonin (eller kör i mixer)
- Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med lite salt
Brukar Ni ha några grönsaker till denna rätten? Vad tror ni skulle kunna passa till?
Kommentarer
Trackback