vegetarisk pasta

 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 500g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • ca 100g rotselleri
  • 0,5 fänkål
  • 1 stor morot
  • 1 msk socker
  • ca 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 1 msk hackad basilika (jag använde frusen)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl riven ost
Gör så här:
  1. häll tomater och vatten i en kastrull
  2. skala och dela rotselleri, morot och fänkål i ganska tunna bitar och lägg ner i tomatröran
  3. om de krossade tomaterna är sura så häll i lite socker
  4. hacka bladpersilja och basilika och lägg ner i tomatröran
  5. låt koka ca 15 minuter
  6. smaka av med salt och peppar
  7. servera med pasta och toppa med lite riven ost.

Bilden är tagen ifrån: http://media.ne.se/neimage/1574989.jpg

Den gröna blasten har man tagit bort innan rotsellerin säljs i affären.

Rotselleri: innehåller en hel del tokoferol (E-vitamin), riboflavin (en B-vitamin), niacin (en B-vitamin), B6, kalium och C-vitamin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0