En variant av tacos

Nu är det att par veckor sedan Emil fyllde år men här kommer lite bilder och ett recept på hans födelsedagsmiddag :)

Kyckling och kikärtsgryta:

  • 1 kycklingfilé
  • 0,5 burk kikärtor
  • 0,5 aubergine
  • 4 st okra
  • ca 200g krossade tomater
  • 1 burk icas tacosalsa, medium
Gör så här:
  1. Ansa kycklingfileén, dela den i ganska stora bitar och stek den sedan i t.ex. lite flytande margarin.
  2. Skölj auberginen och dela den i stora bitar och häll ner den tillsammans med kycklingen, och låt det hela steka tills kycklingen fått fin färg.
  3. Häll på tacosalsan, krossade tomater och låt småkoka 4-5 minuter.
  4. Skölj kikärtorna ordentligt så att de inte skummar längre och häll sedan ner dem till de andra ingredienserna.
  5. Skölj och dela okran i ca 1,5cm långa bitar och lägg ner i grytan (okran kommer att bli väldigt slemmig när du skär i den, den ska vara sådan :) Okran kommer att reda grytan så att den får en fastare konsistens)
  6. Låt småkoka ett par minuter så att grytan tjocknar.
  7. Servera i tortillabröd med ost, paprika, vårlök, avokado, sallat, annanas, feferoni eller andra grönsaker du gillar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0