Smörgåstårta

Nu när min syster är på besök, beslutade vi oss för att göra en gammal goding, nämligen smörgåstårta!! Detta är en rätt som man kan variera i evighet, vi valde att göra en havsinspirerad variant som blev suupergod!! Denna är lätt att göra och den vinner på att stå några timmar innan man serverar den :D En perfekt sommarrätt, som inte kräver att man startar spis eller grill :D


Man behöver till 4 portioner:
  • 18 skivor t.ex. orginaltoast
  • 2 fyllningar t.ex. tonfiskröra och räkröra
  • Topping se förslag nedan


Tonfiskröra:

  • 1 burk tonfisk
  • 0,5 dl lätt créme fraich
  • 0,5 dl majonäs
  • 1 vårlök
  • 0,5 tsk tsk chilliflagor
  • 0,25 lime
Gör så här:
  1. Häll tonfisken i en sikt och låt den rinna av ordentligt.
  2. Finstrimla vårlöken
  3. Blanda créme fraich, majonäs, tonfisk, vårlök, chilliflagor och tonfisk
  4. Pressa över limen och rör runt ordentligt
Räkröra:
  • ca 200g räkor
  • 0,5 äpple
  • 1 vårlök
  • 1dl lätt créme fraische
  • 0,5 dl majonäs
  • ca 3 msk hackad dill
  • salladskrydda
  • örtsalt
Gör så här:
  1. Hacka äpple
  2. Finstrimla vårlöken
  3. Blanda äpple, vårlök, dill, räkor, créme fraich och majonäs
  4. Smaka av med salladskrydda och örtsalt

Lägga ihop smörgåstårtan:

  1. Skär av brödkanterna och lägg ut 6 skivor tätt ihop.
  2. Bred ut tonfiskröran över brödskivorna
  3. Lägg ut 6 nya brödskivor ovanpå tonfiskröran
  4. Bred ut räkröran över det nya brödlagret
  5. Lägg ett nytt lager med 6 brödskivor
Topping:
  • 1 dl créme fraiche + 2 msk majonäs
  • 0,5 plocksallatshuvud
  • 6 körsbärstomater
  • 2 dl räkor
  • ca 6 cm gurka
  • Dillmajonäs (4msk majonäs + 2 msk hackad dill)
  • Hackad dill
Gör så här:
  1. Blanda créme fraich och majonäs och bred ut över topplagret av bröd
  2. Skölj och torka sallatsbladen och lägg dem på smörgåstårtans kanter
  3. Lägg räkorna i mitten av smörgåstårtan där sallatsbladen inte täcker
  4. Skär gurkskivor och skär ett snitt i dem, vrid dem och plasera ut dem
  5. Skär ett sicksackmönster genom körsbärstomaterna så att de delas som små näckrosor och sätt ut dem
  6. Spritsa ut dillmajonäsen och strö över hackad dill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0