Rice-krispiestårta
Det här receptet har jag fått av den söta Karin. Detta är en underbart god tårta som både är krispig, len och rund i smaken. Den krämiga grädden och den ljuvliga chokladsåsen på den söta och krispiga marängen gör sig helt rätt! Mumma säger jag bara!!
Min tårta är gjord på dubbelsats :)
Ingredienser till 2 bottnar:
- 3 dl rice krispies
- 2,5 dl socker
- 3 äggvitor (spara gulorna)
Gör så här:
- Vispa vitorna till ett skum och vänd sedan ner rice krispies och socker.
- Bred ut på bakplåtspapper och dra en kniv igenom så att det blir två bottnar jämte varandra.
- Grädda i ugnen i 1 h på 150 grader. (i min speedade ugn tar det bara 45minuter, så ha lite koll så att bottnarna inte bränns)
- Vänd upp på papper och dra försiktigt av bakplåtspappret medan bottnarna fortfarande är varma.
- 1 dl vatten
- 2,5 msk mjöl/maizena
- 50 g choklad
- 50 g smör/margarin
- 1 dl florsocker
- 3 äggulor
- Koka upp vattnet och ta av grytan från plattan när det börjar koka.
- Lägg i chokladen och smöret och låt smälta. Vispa slätt.
- Häll i florsocker, mjöl och äggulorna, vispa ordentligt och låt svalna.
Lägga ihop tårtan:
Bred ut såsen över marängen (bäst om såsen är rumstempererad).
Vispa 3 dl vispgrädde och bred ut över såsen.
Lägg försiktigt på den övre marängen och ringla ev. över smält choklad på den övre marängen.
Kommentarer
Trackback