Ugnsrostade rotfrukter med apelsinkyckling
Rotfrukterna
- 4 medelstora rödbetor
- 2 morötter
- rapsolja
- salt
- skala och dela rödbetor och morötter i jämnstora bitar.
- Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form, häll på lite olja så att de inte bränner fast och smaksätt med lite salt
- sätt i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter
- 1 kycklingfilé
- 1 apelsin
- salt
- putsa kycklingfilén oc dela den i ca 4-5 bitar.
- Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner kycklingbitarna och riv ner apelsinskalet överbitarna.
- stek ett par minuter på vardera sida och pressa ner ett par matskedar spelsinjuice över kycklingbitarna
Kall sås:
- 4 msk lätt créme fraiche
- 1,5 msk lätt majonäs
- 0,5 tsk flingsalt
- 4-5 kvistar bladpersilja
- 0,5 lime
- Rör ihop créme fraiche och majonäs.
- klipp ner bladpersiljan, salt och lime.
Kommentarer
Trackback