Rårakor
Detta är en gammal klassiker som är ganska lätt att förbereda framförallt om man har en matberedare, dock behöver man ett stort lass tålamod med stekningen av rårakorna, därför är det Emil som stått för denna middag :D
Rårakor:
- ca 1kg potatis
- salt
- peppar
- margarin att steka i
Skala och riv potatisen ganska grovt, blanda ner salt och peppar. Ta en handfull riven potatis och tryck ihop den lite, lägg ner den i stekpannan och tryck till den ordentligt med stekspaden. stek på ganska hög värme tills den är gyllen brun och vänd sedan på den. De ska bli lite krämiga/mjuka i mitten och knapriga på "utsidan". Det här fungerar bäst om man har en bra stekpanna t.ex. teflon eller liknande.
Lök:
- 1 stor gullök
- 1 msk oxfond
- 1,5 dl vatten
- margarin
- Skala och strimla löken i lagom stora bitar.
- Bryn löken i margarin, så att den blir lite genomskinlig.
- Häll på vatten och buljong och låt den koka i 6-7 minuter så att det mesta av vätskan försvinner.
Kommentarer
Trackback