Matiga muffins med choklad eller äpple

Här kommer ett recept på underbart goda muffins! Gör man dem med rivet äpple så får de en ljuvlig doft och söt smak av äpplen och har man i chokladbitar som smälter ljuvligt och ger en len och fyllig smak av choklad :D Båda passar utmärkt till eftermiddags teet!! Receptet är inspirerat av Linas muffins.

Jag gjorde hälften av mina muffins med äpple och hälften med choklad, båda var underbart goda!!


Ingredienser till 12 stycken:

  • 25g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 6/8 dl vetemjöl (den större mängden mjöl om du använder rivet äpple och den mindre om du använder choklad)
  • 1 rivet äpple eller 100g mjölkchoklad
Gör så här:
  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Häll ner vatten, margarin, havregryn, linfrön, salt och honung i bunken. Vispa ihop snabbt och låt svälla ca 10 minuter.
  3. Tillsätt rivet äpple eller choklad, honung och vetemjölet, arbeta degen ordentligt.
  4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  5. Klicka ut degen i 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter och låt sedan muffinsen svalna på galler.

Kommentarer
Postat av: jenny

mst fråga hur blir de lika bra om du har choklad och äpple i dem??

2010-11-15 @ 19:23:56
Postat av: Carita

Det enda man måste tänka på är att ha i den större mängden vetemjöl om man har äpple eftersom de innehåller mycket vätska :) Men båda är mycket goda, men har olika smak :)

2010-11-15 @ 20:52:25
URL: http://minmatgladje.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0