Mango och yoghurt version av pannacotta

Vem älskar inte pannacotta?! Men när en portion pannacotta ger ca 500kcal kan man inte äta det så ofta som man skulle vilja. Så jag har gjort en kalorivänligare version av pannacotta baserad på yoghurt! Den har så klart inte riktigt samma gräddiga stabbighet som en riktig pannacotta, men är en ljuvlig vardagsefterrätt här hemma och denna ljusgula efterrätt passar utmärkt på påskbordet!



Ingredienser för 2 portioner:

  • 1 mogen mango
  • 3dl vailj yoghurt (jag brukar använda arlas laktosfria vaniljyoghurt, suuper god!)
  • 1,5-2 gelantinblad (beroende på hur fast du vill ha den, mindre gelatin för en krämigare konsistens)

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 3-4 minuter
  2. Under tiden kan du skala mangon och mixa den till en slät konsistens
  3. Lägg de mjuka gelantinbladen i en skål med några matskedar vatten och smält dem med vattenbad, ställ åt sidan och låt svalna något
  4. Blanda yoghurten med den mixade mangon och blanda ner den upplösta gelantinen
  5. Häll upp i glas och låt stå i kylskåpet ca 3 timmar innan servering, dekorera eventuelt med rostad kokos, passionsfrukt eller vad din fantast kan hitta på!

Kommentarer
Postat av: Karin

Tack vännen! Det stämmer bra att det är likadana som du hade :P Har haft ett paket liggandes i lådan i säkert två år så nu tyckte jag det var dags att de kom till användning. Så himla söta tycker jag :) Saknar dig också gumman, hoppas vi ses snart! Kramar

2012-04-10 @ 10:39:34
URL: http://karinsgodaste.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0