Biscotti

Här kommer ett av mina och Emils favoritrecept, en fantastisk klassisk italiensk kaka som är suverän att ha till helgkaffet! När regnet trummar mot fönsterrutan och himlen är grå så känns det fantastiskt att ta en kopp varmt kaffe och en god kaka, så här är min variant av de ljuvliga biscotti!


Ingredienser till ca 40 st:
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mandel
  • skal av 1 citron

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget.
  2. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem.
  3. Hacka mandeln grovt, riv citronskalet och rör ner dem i smeten.
  4. Rulla degen till 3 längder och platta till dem lite.
  5. Sätt in längderna i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut plåten och skär längderna i ca 2cm breda bitar
  6. Ställ in plåten i ugnen i ytterligare 15 minuter. Stäng av ugnen och låt kakorna stå kvar i eftervärmen tills de är torra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0