Blåbärsscones i vårsolen

Idag har vi haft premiär för utomhusfika! Vi städa och plockade fram balkongmöblerna och avnjöt sedan dessa fantastiska bakverk i solen! Det är ljuvligt fluffiga scones med saftiga sötsyrliga blåbär expolderar när man biter i dem och eftersom man strör socker ovan på dem så har de ett tunt knaprikt yttre lager på toppen som ger en härlig kontrast. Degen går snabbt och enkelt att göra, det är dock lite pilligt att få bären att hålla sig i degen :)
 
 
 
För 4 stora scones:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk socker
  • 2 krm färskriven muskotnöt
  • en nypa salt
  • 75g margarin
  • 3 msk yoghurt
  • 0,5 ägg
  • 1,5 dl tinade blåbär (jag använde stora amerikanska efetrsom de håller ihop bättre)
Gör så här:
  1. Blanda mjöl, bakpulver, socker, muskotnöt och salt i en bunke
  2. Tillsätt margarinet och nyp ihop till en grynig smet
  3. Blada i yoghurt och ägg och rör om till en deg som kan plattas ut
  4. Häll bären på den utplattade degen och vik försiktigt in dem, försök att inte spräcka allt för många
  5. Forma till 4 lika stora bullar,
  6. Pensla dem med ägg och strö över socker
  7. Lägg på bakpapperklädd plåt
  8. Baka på 200 grader i ca 15 minuter tills de har fått en fin färg.

Kommentarer
Postat av: Daniel på ICA

Hej!

Nu är det dags att kora Årets grillmästare 2014 – tävlingen där du som bloggare skapar ett inspirerande grillrecept. Vi på ICA hoppas att just du vill vara med och tävla!

Förstapriset är en av de lyxigaste kolgrillarna på marknaden, Performer Deluxe från Weber (värde, 3 999 kr). Utöver det får den lyckliga vinnaren sitt recept provlagat av ICA Köket, fotograferat av en matfotograf, publicerat på ICA.se tillsammans med en blogglänk samt en vinnarbadge att använda på sin blogg.

Du anmäler dig och läser mer om Årets grillmästare 2014 på www.ica.se/recept/arets-grillmastare-2014/.

Vi ser fram emot ditt bidrag!
Lycka till önskar redaktionen på ICA.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0