Grönkål- och skinkpastasås

Denna pasta med grönkål- och skinksås är super god och funkar super bra att värma i micron och och är därför bra i lunchlådan :)



Ingredienser till 2 portioner:
  • 300g grönkål
  • 150g skinka (strimlad eller i bitar)
  • 1 dl lätt cremé fraich
  • 1,5 dl lätt filmjölk
  • svartpeppar
  • pasta
Gör så här:
Tina grönkålen och häll ner den i stekjärnet, tillsätt skinka, cremé fraich och filmjölk. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt beroende på hur salt skinkan du använder är. Servera med pasta.


Bilden är tagen ifrån:  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Boerenkool.jpg/250px-Boerenkool.jpg

Grönkål innehåller mycket C-vitamin, tokoferol (E-vitamin), retinolekvivalenter (A-vitamin) och en del kalcium. Grönkål är en väldigt bra vegansk källa för kalcium.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0