Snabb sommardessert

Det här är en supergod och snabb dessert perfekt på lata sommardagar :)

I glasen har jag varvat färska jordgubbar med vaniljkräm och sen toppat med knäckiga havregryn, mums!

Till dessa två glas har jag använt:
  • 3dl bär (man kan använda vilken frukt som egentligen),
  • marsanpulver + mjölk
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl havregryn

Gör så här:
  1. Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen, och ställ i kylskåpet.
  2. Häll sirap och vaniljsocker i stekpannan och låt det koka upp ordentligt, hiva i havregrynen, rör runt ordentligt. Låt ligga i stekpannan tills havregrynen fått en fin gyllene färg, håll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Varva bären med vaniljkrämen och toppa med de knäckiga havregrynen
  4. Njut!

Ostbricka

Sista dagen på semestern passade jag på att bjuda Emil på en härlig ostbricka medan vi tittade på Higlander filmerna och pekade ut de ställen vi kände igen från vår resa i Skottland:P Vi plockade fram en massa spännande som skulle kunna funka :)

Vi var i ostdisken på en av de mer välsorterade icabutikerna här i stan och hittade lite roliga ostar som Coulomier, Vit flinga, Whiskey cheddar, Brie och min favorit Carolineost

Utöver ost hade vi också några olika korvar, vindruvor, nektarin, paprika och oliver samt kex och mangochutney (som inte kom med på bilden tyvärr).

Vad brukar ni ha till era ostbrickor?

Somrig fruktsallad

I den här värmen tryter min matinspiration, det känns inte så kul att ställa sig och laga mat i värmen. Här är ett snabbt, enkelt, nyttigt och gott mellanmål i vart fall :D

I denna fruktsallad har jag färska jordgubbar, blåbär och nektariner, friskt och härligt somrigt!!


Café tips!

Har ni någongång varit på café Kardemumma i Uppsala? Det är ett jätte sött café som man kommer till genom att gå igenom Uppsala stadsbibliotek och ligger i en gamal byggnad där man bevarat husets fina gamla kaminer, tapeter, knarrade trägolv och där de serverar mackor, sallader, hemgjord saft, varm mat och en del bakverk. De har inriktat sig på närproducerade och ekologiska produkter och blev förra året utnämnda till årets café 2009 :) Jag var där idag efter min shoppingrunda och testade deras sallad.

I salladen var det 3 olika sorters bönor, ostkuber, kronärtskocka, 2 olika sorters sallatsblad, pasta, flera olika sorters paprika, soltorkade tomater, oliver och jag valde rostbiff (fanns även skinska, räkor och kyckling) Till detta fick jag även 3 olika sorters bröd, riktigt smör och dressing, denna sallad kostade 80kr.

 

Tyvärr hade de ingen is till min dricka vilket var en besvikelse i denna värmen när en ljummen cola inte känns jätte roligt. Men personalen var jätte trevlig och uteserveringen var jättehärlig, ett tips om ni är i Uppsala :)


Bästa frukosten denna sommar!

En underbar frukost bestående av färska jordgubbar, hallon och blåbär med mjölk och till det en croissant med nutella, MUMS!!

De vackra bergen i de skottska högländerna, missa inte detta om du kommer till Skottland :)

Känner ni igen slottet? kanske från Highlander, Bond eller Made of Honor?

Loch ness, men ingen Nessie :P

Zumo!

Nu är jag tillbaka i Sverige igen!! Skönt att vara hemma, men kyl, frys och skafferi står och gapar tomma så det blir att hyra en bil och bege sig till City Gross senare idag :P

När jag var på Irland så var jag frekvent besökare på Zumo, en juicebars kedja som fanns i de flesta städer på Irland


Här sitter jag med en supergod Tahiti spice på Zumo i Dublin :) Mums!!

Cliffs of Moher på Irlands västkust, tror de var Europas 3:e högsta stup :) Vackert var det!!

Killarney nationalpark, vi tillbringade en hel dag till cykel här :)

Torc waterfall i Kerry


Vad hittar ni på i sommar? Några tips på bra sommarmat i denna värme?

Haggis

Nu har vi lämnat Irland och begett oss till de Skottland!! Vi tillbringade några dagar i Edinburgh och var ju så klart tvugna att testa en av skottland specialiteter nämligen Haggis!!!
Detta är alltså Haggis med potatismos, vad jag skulle tro var kålrotsmos och ett slags grahamskex de har här och en grädde och whiskeysås.
Haggisen var ungefär som en ganska starkt kryddad köttfärs, men inte så torr som köttfärse. Det var hyfsat gott och mycket mäktigt, jag orkade knappt halva min portion! Tack och lov är maten här i Skottland BETYDLIGT billigare än på Irland!! För att inte tala om en otroligt vacker natur och gillar man städer med en gammal känsla till sig och trevligt folk är Edinburgh ett tips :)

Godaste middagen på Irland

Den godaste middagen jag åt på Irland var nog den här middagen som vi intog på Townbar ett stenkast från hamnen i Galway på Irlands västkust :)
Medelhavspaj med grillade paprikor, squasch, rödlök, sötpotatis och getost serverad med en gigantisk portion av potatismos och en jättestor sallad.
Denna superfina efterrätt är en hallon och rabarber cheesecake som var gudoligt god!!
Jag är ledsen att bilden är på sniskan men internetet här är fruktansvärt segt så jag orkar inte försöka ändra på den :) Något om portionsstorleken på middagarna både på Irland och här i Skottland är att de är superstora! Jag orkar ungefär en halvportion av det som läggs upp, så är man lite smart så delar men på en förrätt och en huvudrätt så blir man mätt, sparar pengar och miljön genom att inte slänga mat i onödan.

RSS 2.0