Coleslaw

Coleslaw är ett bra och gott sätt att använda sig av vitkål och t.ex. morötter, passar utmärkt till hamburgare, clubsandwich eller till kött och potatis.

Ingredienser till ca 6 portioner:
  • ca 500g vitkål
  • 1 stort äpple (gärna syrligt t.ex. Granny Smith)
  • 0,5 gul lök
  • ca 3dl lätt cremé fraiche
  • 1,5 dl lätt majonäs
  • 3 msk senap
  • 2 tsk sambal olek
  • salt
  • peppar
Gör så här:
  1. Riv vitkål, äpple och lök grovt, gärna i en matberedare
  2. Blanda cremé fraiche, majonäs, senap och sambal olek i en skål.
  3. Blanda ihop slawn/röran med de rivna grönsakerna smaka av med salt och peppar.
I vanliga fall när jag gör coleslaw så har jag också i 2 morötter, men de var slut idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0