Cassava

Min nyfikenhet har satt in igen och denna gången blev det en cassava som fick följa med hem från affären :) Cassava är en stärkelserik rotknöl som är vanlig i bland annat det afrikanska köket. Men cassavan är giftig om man inte kokar den ordentligt.

Så här ser cassavan ut i affärern.

Börja med att skära ett snitt längs med cassavan.

Bänd i snittet och "bryt" av det yttersta barkliknande skiktet.

Dela cassavan i ca 3cm tjocka bitar och sedan på mitten.

Om ni ser de svarta prickarna i cassavan så är det hårda fibrer som man får plocka bort, antingen innan eller lättare efter kokningen. Lägg bitarna i kokande saltat vatten och koka i ca 25 minuter.

Vi serverade cassavan till jamaicansk gryta. Cassavan smakade väldigt likt potatis med en liten bismak som inte finns i potatis. Cassavan var som en smörigare potatissort  i konsitensen men med en del grova fibrer, men jag gillade cassavan skarpt! Ett hett tips att testa!


Kommentarer
Postat av: Karin

Oj, verkar spännande :) Vilken lustig sak!

2010-11-07 @ 16:32:49
URL: http://saudade.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0