Misslyckad kaka

Ibland får man så suveränt bra ideér som man bara måste testa! För lite sedan fick jag en sådan, nämligen att göra fönsterkakor som överraskning till eftermiddagsfikat till min Emil..... men det är ju inte alltid man lyckas med dessa spontana ideér :) detta blev resultatet:

Detta är en mördeg där jag skurit ut hål i degen och fyllt med jordgubbsklubba som jag mortlade sönder till fint pulver. Dock blev mördegen varken god eller hållbar utan trillade sönder när jag tog fotot, me det var en kul idé!


Brunch brittish style


Ibland kommer man inte till frukostbordet förren klockan nästan slagit lunch och då är man oftast ordentligt hungrig! Något jag tagit med mig från våra resor på Irland, i Skokttland och i England är deras härliga stekta bruncher! Denna gång blev det savory mustard korv och bacon från Taylors & Jones tillsammans med majskolv, champinjoner, sockerärtor, halloumi och ägg, supergott efter en långpromenad på morgonen!

Gör så här:
  1. Sätt in en form i ugnen så att den är ordentligt varm.
  2. Lägg i bacon och korv i formen, använder du färska majskolvar så bör de också åka ner i formen nu. Vill man kan man även ha i champinjoner körsbärstomater på kvist m.m. Sätt in formen i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
  3. Har du förkokta eller konserverade majskolvar så blir de klara på kortare tid så lägg i majskolvarna när det är 10 minuter kvar tills korven är klar
  4. Ta ut formen, maka runt på allt så att du får plats med äggen och knäck ner äggen i formen, sätt in formen i ugnen i ytterligare 3-5 minuter beroende på hur du vill ha dina ägg.

*Denna gången hade vi haloumi till brunchen så valde vi att göra halloumin, champinjoner och ägg på stekjärnet, men i vanliga fall gör jag allt i ugnen för att minimera jobb och disk :)

 



Beef and smoked bacon pie från Taylor & Jones


När vi äntligen kommit hem efter att handlat mat i fredags så var vi riktigt hungriga, så medan Emil startade ugnen, satte in pajen från Taylors & Jones och dukade bordet så svängde jag ihop en god sallad med maché sallat, röd och gul paprika, avokado, sockerärtor, gurka och rödlök tillsammans med en dressing gjord på 2 delr olivolja 1 del balsamvinäger, lite agave sirap, salladskrydda, flingsalt och svartpeppar. Och tusan vad gott det var! Maten var god i sig och som ordspråket säger: hungern är bästa kryddan gjorde inte sken värre :)



Taylors & Jones

I fredags åkte jag inom Taylors & Jones och hämtade upp vår förbeställda meatbox. Har ni köpt några av deras produkter någongång eller såg ni när de var med i l"Landet brunsås"? De har suveränt goda hemgjorda korvar och kött av bästa kvalitet och personalen är alltid supertrevlig så emellanåt köper jag och Emil en sådan här meatbox av dem:

Detta är en liten box och innehåller: 2 mörade nötstekar, 2 kycklingfileér, 2 steak and onion burgar, 2 lamburgare, 4 fläskkorvar (finns i en massa olika smaker, särskillt goda är oak smoked bacon och savory mustard), 6 tjocka bacon skivor, 2x400g nötfärs, 1 liten paj (de två jag har smakat steak and mushroom och beef and smoked bacon har båda varit super goda) samt 200g engelsk cheddar men den har jag bytt mot extra korv (att kunna bta ut delar av meatboxen mot något annat man vill ha ger pluspoäng i min bok :) ) Denna box kostade 550kr och vi kändeoss supernöjda med innehåll och kvalitet, så har du inte testat några av deras produkter innan så gör det!

Fasination i vardagen

Idag vaknade jag och Emil av ett mycket besynnerligt ljud från vår balkong, dels någon som bankade lite försiktigt i balkongräcket och sång?! Vi bor rätt högt upp så det är inte direkt lätt att ta sig upp till vår balkong, så Emil gläntade försiktigt på gardinen och vad får vi se?


Jo denna söta ekorre! Den var den som väkte oss med musik och skönsång denna morgon, hann precis ta en bild innan han stack vidare till nästa familj som skulle väckas :D

Honey I´m home!!

Någon kvar här? Jag har åter kommit hem efter ett halvår i vackra Skåne, där jag endast hade modem-internet! Så att äns försöka skriva recept och ladda upp bilder var bara att glömma. Nu är jag i vart fall tillbaka i Stockholm och tillbaka på arbetsmarknaden efter att haft världens bästa jobb som kommundietist, saknar jobbet och alla härliga människor jag fick nöjet att jobba med! Så nu nu ska jag försöka lägga upp lite mer recept!


Efter en shoppingrunda med min söta svägerska testade vi en superhärlig lite italiensk restaurang mittemot konserthuset på Hötorget, och besvikna blev vi vekligen inte!

RSS 2.0