Honung- och havrebröd

Här kommer receptet på fantastiska tekakor eller minilimpor, saftiga med en härlig hint av honung. När de är nybakade är ytan fantastiskt krispig, jag äter gärna mina nybakde med bregott och honung eller sirap :) Hur äter ni ert nybakade bröd?


Ingredienser till 16 tekakor eller 8 minilimpor:

  • 50g jäst
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 5 dl ljummet vatten
  • 5,5 dl fiberhavregryn
  • 8 dl vetemjöl + lite till utbakning
Gör så här:
  1. Smula ner jästen i bunke, tillsätt salt, honung, olja och vatten rör runt tills jästen har löst sig.
  2. Blanda ner havregrynen i degvätskan.
  3. Häll ner vetemjölet i degvätskan och arbeta ihop degen
  4. Knåda degen så att den blir smidig 4-5 minuter.
  5. Lägg en bakduk över degen och låt jäsa till dubbelstorlek, ca 40 minuter.
  6. Ta upp degen på bakbordet, knåda genom den lite snabbt och dela degen i två.
  7. För tekakor kavla ut degen till en ca 2cm tjock degplatta och tryck ut 8 kakor med t.ex. ett glas. För minilimporna dela delen i 4 st rektanglar ca 2cm tjocka.
  8. Sätt ugnen på 225 grader och låt degen jäsa medan ugnen blir varm, ca 20 minuter.
  9. Sätt in bröden i ugnen i ca 12 minuter, tills bröden har fin gyllenbrun färg.

Kommentarer
Postat av: Emma

Det beror lite på vad det är för bröd tycker jag, men smör, ost och någon god grönsak funkar alltid för mig på nybakt bröd! :)

2010-08-25 @ 12:06:29
URL: http://matmedemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0