Pangasius med ugnsrostade färskpotatisar

Detta är en supergod fiskmiddag, perfekt en sensommar kväll, när det fortfarande är behagligt att sitta på balkongen, så har ni inte bestämt vad ni ska äta imorgon så är detta ett hett tips :P

Pangasiusfiléer inkokta i vin- och gräddsås med räkor, ungsrostadepotatisar och en krispiga sallad. De läckra potatisarna blir nästan som potatismos under den knapriga ytan, helt underbart gott!

Ingredienser till 2 portioner:

Fisken

  • 2 pangasiusfiléer
  • 2dl matlagningsgrädde
  • 1dl lättmjölk
  • 1,5 dl vitt vin (jag använde black tower)
  • 1 fiskbuljong tärning
  • skal av 1 citron
  • saft av 0,5 citron
  • 2 dl räkor
Potatisen
  • ca 15 mindre färskpotatis (ungefär samma storlek)
  • rapsolja
  • flingsalt
  • torkad oregano
  • hasselnötsbalsamvinäger eller balsamvinäger (ca hälften så mycket som rapsolja)
Salladen
  • blandade sallatsblad
  • morotsslantar
  • äpplekuber
  • gurkbuber
  • ev. pumpakärnor
Salladsdressing
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skrubba färskpotatisen och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Ringla över rapsolja, balsamvinäger, strö över saltet och oreganon, rör runt ordentligt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter (lite beroende på storleken på potatisen)
  4. Skölj salladen, skiva/tärna grönsaker och lägg ihop i en skål.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till salladsdressingen och häll dressingen över salladen och sätt in den i kylskåpet.
  6. Häll matlagningsgrädde, vin och mjölk i en djup stekpanna, låt koka upp.
  7. Lägg i fiskbuljongtärningrn, riv ner citronskalet och pressa ner citronsaften.
  8. Dela pangasiusfilén så att du får en tjock och en tunn del.
  9. Lägg först ner de tjocka delarna, lägg ett lock över stekpannan och låt sjuda ca 3-4 minuter innan du lägger ner de tunna delarna. Låt sjuda ytterligare 5-6 minuter under lock.
  10. När fisken är nästan klar fördelar du räkorna över pangasius bitarna.
  11. Server med potatisen och salladen och njut !

Kommentarer
Postat av: Emil

Sjukt gott alltså (även som matlåda ;))! mums

2010-08-20 @ 11:30:08
Postat av: Carita

Hahaha vad bra att du gillade middagen :P

2010-08-20 @ 13:56:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0