Wok!!

Nu när det går mot sensommar och höst kommer de lite grovare grönsakerna och för mej betyder det wok! Jag älskar wok, man kan verkligen variera det i oändlighet, det är gott, nyttigt och en fröjd för ögat :)

Denna woken blev supergod och jag hade sötsur-chillisås till :)

Ingredienser till 4 portioner:
  • ca 250g strimlad skinkstek
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 större majrova
  • 2 morötter
  • 1 broccolihuvud
  • 15-20 vaxbönor
  • 5-6 cm purjolök
  • 1 stor nektarin
  • salt
  • chilliflagor
Gör så här:
  1. Hetta upp sesam- och rapsolja i en wokpanna.
  2. Ansa och strimla köttet och fräs upp det i woken.
  3. Skala och klyfta majrovan och morötterna
  4. Skölj och dela vaxbönerna i 3 delar
  5. Ta upp köttet och lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  6. Dela broccolin i småbuketter, strimla purjölöken, och klyfta nektarinen
  7. Lägg ner broccoli, purjolök och nektarin i woken, låt fräsa några minuter.
  8. Häll tillbaka köttet i woken och låt allt bli varmt och det är lagom med tuggmotstånd i grönsakerna.
  9. Server med ris och eventuellt söt-sur-chillisås och/eller cashewnötter
  10. Häll ner majrova, morötter och vaxböner i woken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0