Wok!!
Nu när det går mot sensommar och höst kommer de lite grovare grönsakerna och för mej betyder det wok! Jag älskar wok, man kan verkligen variera det i oändlighet, det är gott, nyttigt och en fröjd för ögat :)
Denna woken blev supergod och jag hade sötsur-chillisås till :)
Ingredienser till 4 portioner:- ca 250g strimlad skinkstek
- 3 tsk sesamolja
- 1 msk rapsolja
- 1 större majrova
- 2 morötter
- 1 broccolihuvud
- 15-20 vaxbönor
- 5-6 cm purjolök
- 1 stor nektarin
- salt
- chilliflagor
- Hetta upp sesam- och rapsolja i en wokpanna.
- Ansa och strimla köttet och fräs upp det i woken.
- Skala och klyfta majrovan och morötterna
- Skölj och dela vaxbönerna i 3 delar
- Ta upp köttet och lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
- Dela broccolin i småbuketter, strimla purjölöken, och klyfta nektarinen
- Lägg ner broccoli, purjolök och nektarin i woken, låt fräsa några minuter.
- Häll tillbaka köttet i woken och låt allt bli varmt och det är lagom med tuggmotstånd i grönsakerna.
- Server med ris och eventuellt söt-sur-chillisås och/eller cashewnötter
- Häll ner majrova, morötter och vaxböner i woken.
Kommentarer
Trackback