Nyttiga äppelvåfflor!
Det här är en av mina absoluta favorit frukostar! Det tar dock lite tid att grädda våfflor så det får bli på helgmorgnar :)
Knäck äggen i en skål, häll på mjölken och vispa ihop, tillsätt alla torra ingredienser, vispa ihop och låt stå mellan du sköljer, kärna ur och river äpplena. Blanda ner det rivna äpplet och rör runt ordentligt. Grädda i smort våffeljärn.
På våra våfflor idag hade vi: keso, hallon, björnbär, kiwi, apelsin och physalis! Super gott och färggrannt!!
ca 12 Äppelvåfflor
Ingredienser:
- 4 ägg
- 3 dl lättmjölk
- 2 dl havregryn
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2 äpplen (gärna syrliga t.ex. Granny Smith)
- flytande margarin till våffeljärnet
Knäck äggen i en skål, häll på mjölken och vispa ihop, tillsätt alla torra ingredienser, vispa ihop och låt stå mellan du sköljer, kärna ur och river äpplena. Blanda ner det rivna äpplet och rör runt ordentligt. Grädda i smort våffeljärn.
Kommentarer
Trackback