Pastasallad



Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oreganon
Vispa ihop alla ingredienser lite snabbt i en salladsskål

Salladen:
  • 1 burk bönor (jag använde canellini)
  • Ca 250g blad (typ romansallad, isbergssallad, bladspenat eller liknande)
  • Pasta
  • 1 paket bacon (vill du ha den vegetarisk så är fetaost ett bra alternativ)
  • några kvistar bladpersilja
  • lite tunt skivad stark ost
  • 0,25 äpple
  • Solrosfrön
  • Pumpakärnor
  • annat som är gott att ha i är: avokado, annanas, fetaost, physalis
Stek baconet knaprigt. Kärna ur och skär äpplet i tunna bitar. Hacka bladpersiljan grovt. Koka pastan och skölj den i kallt vatten så att den blir sval. Blanda ner alla ingredienser som du vill ha i dressingen och rör runt. servera :)


Pumpafrön: innehåller en hel del tokoferol (vitamin E), magnesium och en del järn och zink. Pumpafrön innehåller förståss en massa andra näringsämnen men de nämnda innan ger en större andel av de rekomenderade mängderna av det näringsämnet. Perfekt som topping på hembakat bröd, sallader eller på gröten eller filen.

Kommentarer
Postat av: Helena

Vad mycket gott du gör carita!! Hoppas du får en bra födelsedagshelg, synd att jag missar ev tårta! kan tänka mig att dina tårtor är grymma! kram Helena

2010-03-12 @ 13:33:02
URL: http://matresan.blogg.se/
Postat av: Helena

Åh de lät fantastiskt goda!! ser fram emot ev. recept här sen :)

2010-03-13 @ 11:43:43
URL: http://matresan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0