Super god fisk- och räkpasta!

Super god pasta rätt som är rund och fyllig i smaken och doftar lätt av apelsin!

 

Ingredienser:

  • 1 msk flytande margarin
  • 1 fänkål ca 150g
  • 0,5 gul lök
  • 1 stor morot
  • 1 apelsin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 burk hela tomater
  • 0,5 dl röda linser
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 laxfileér ca 200g
  • 2 dl räkor
  • Pasta t.ex. tagiatelle

Gör så här:

  • Skölj och ansa fänkålen, skär den i tunna strimlor. Spara blaseten till dekoration.
  • Skala och strimla löken fint
  • Skala och skär moroten i skivor som är ungefär dubbelt så tjocka som fänkålen.
  • Fyll en gryta med lättsaltat vatten till pastan och sätt på plattan.
  • Häll det flytande margarinet i en gryta och lägg ner fänkål, morot och lök, låt fräsa i några minuter så att fänkålen börjar bli lite genomskinlig.
  • Skölj apelsinen noga (apelsiner sprutas med antimögel medel inför resan till Sverige) riv ner det oranga av skalet och skär sen ut apelsinfileérna och läg ner i grytan.
  • Häll ner hela tomater, matlagningsgrädde, vin, buljongtärning och linser i grytan, låt koka 6-7 minuter så att linserna är mjuka men att det finns tuggmotstånd kvar i morötterna.
  • Skär laxen i lagom stora munsbitar.
  • När linserna är färdiga så lägg ner fiskbitarna, låt koka i 3-4 minuter.
  • Lägg i räkorna alldra sist de behöver knappt 1 minut för att bli varma, koka dem inte för länge för då blir de sega.
  • Servera med pasta och dekorera med fänkålsblasten (den är ätbar!)

Kommentarer
Postat av: Helena

Åh det lät riktigt gott! och lite annorlunda mot vad jag brukar laga. trevlig helg! kram

2010-03-05 @ 16:00:08
URL: http://matresan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0