Super god fisk- och räkpasta!
Super god pasta rätt som är rund och fyllig i smaken och doftar lätt av apelsin!
Ingredienser:
- 1 msk flytande margarin
- 1 fänkål ca 150g
- 0,5 gul lök
- 1 stor morot
- 1 apelsin
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 burk hela tomater
- 0,5 dl röda linser
- 0,5 dl vitt vin
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 laxfileér ca 200g
- 2 dl räkor
- Pasta t.ex. tagiatelle
Gör så här:
- Skölj och ansa fänkålen, skär den i tunna strimlor. Spara blaseten till dekoration.
- Skala och strimla löken fint
- Skala och skär moroten i skivor som är ungefär dubbelt så tjocka som fänkålen.
- Fyll en gryta med lättsaltat vatten till pastan och sätt på plattan.
- Häll det flytande margarinet i en gryta och lägg ner fänkål, morot och lök, låt fräsa i några minuter så att fänkålen börjar bli lite genomskinlig.
- Skölj apelsinen noga (apelsiner sprutas med antimögel medel inför resan till Sverige) riv ner det oranga av skalet och skär sen ut apelsinfileérna och läg ner i grytan.
- Häll ner hela tomater, matlagningsgrädde, vin, buljongtärning och linser i grytan, låt koka 6-7 minuter så att linserna är mjuka men att det finns tuggmotstånd kvar i morötterna.
- Skär laxen i lagom stora munsbitar.
- När linserna är färdiga så lägg ner fiskbitarna, låt koka i 3-4 minuter.
- Lägg i räkorna alldra sist de behöver knappt 1 minut för att bli varma, koka dem inte för länge för då blir de sega.
- Servera med pasta och dekorera med fänkålsblasten (den är ätbar!)
Kommentarer
Postat av: Helena
Åh det lät riktigt gott! och lite annorlunda mot vad jag brukar laga. trevlig helg! kram
Trackback