Vad har ni gjort i sommar?

Hallå där ute! Vaad har ni hittat på i sommar? Här kommer en snabbversion av min sommar i bilder :)

Jag har plockat och avnjutit solvarma smultron i skogen...

 

På resan söder ut under semestern stannade vi till i Göteborgs saluhall där de har världens bästa gulasch! Göteborgs saluhalll är en riktigt härlig saluhall, med spaännande restauranger och affärer och betydligt billigare än Stockholm, lunchen ovan kostade 55kr.

 

Hemma i Halland besökte vi Ågård och Emils kusin Felix bjöd på denna fantastiskt goda smultronpaj med vaniljsås! Har ni testat smultronpaj? Det var första gången jag ätit smultronpaj, har aldrig kunnat låta bli att äta upp dem när jag hittar dem :P


I Skåne åt vi lunch på en liten fiskresturang i Mölles hamn, den räkmackan hade riiiktigt färska räkor och var supergod! Denna påfyllnad av magen behövdes verkligen inför vandringen ner till Nimis...


Delar av Nimis, och ett tips för er som planerar att ta er hit är att ta med fika och inte bara vatten för det var minsann en jobbig vandring/klättring både ner och upp!

 

Sen bagav vi oss till den förtjusande staden Köpenhamn, där det dock öste ner något otroligt så efter en dags rundvandring i regnet så smet vi in på en Irländsk pub som ligger på ströget där jag åt en härlig steak and alepie och Emil åt Fish and chips. Efter ett par pints/glas vin så vandrade vi iregnet tillbaka till vårt hostel. Morgonen efter åt vi frokost på ett av de lokala fiken medan regnet fortsatte att vräka ner så vi tog tåget vidare till Helsingör.

 

När vi äri Danmak så är det ett par saker som vi bara måste göra, dels äta äta röd pölse och till det är det ett måste att man dricker Danskt citronvand! Sen måste man även i min mening köpa ett par danska ostar om man är i Helsingör och kommer till den stora ostaffären och de ostarna är Danbo och Svarta Sara, ja de luktar, men jäklars vad goda de är!

Kommentarer
Postat av: Karin

Ser ut som om du haft en härlig sommar vännen :) Fina bilder också! Du får berätta mer när vi ses <3

2011-08-09 @ 16:29:31
URL: http://saudade.blogg.se/
Postat av: Kim

Mysig sommar-skildring!

Och grym bild på smultronen.

2011-08-14 @ 22:30:25
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0