Helstekt nötkött

Något som kan vara supergott att göra och lätt dessutom är helstekt kött :D Här kommer lite tips på vad man kan tänka på när man helsteker kött :)


Ett par saker man bör tänka på när man gör helstekt kött är att ta fram köttet ur kylen ett ´bra tag innen det ska tillagas så att det har fått rumstemperatur innan du bryner det. Sätt plattan på fulltös så att stekpannan är supervarm när du lägger i smöret och köttet, detta är för att köttets porer ska dra ihop sig fort så att så mycket köttsaft som möjligt är kvar i köttet så att man får en saftig stek :) Sätt en termometer mitt i den tjockaste delen av köttet efter att du brynt det och sätt in i 125 grader tills köttet får en innertemperatur på 67 grader om du gillar ditt kött rosa. Att köttet skas få en innertemperatur på 67 grader beror på att eventuella bakterier har dött vid denna temperatur. Låt köttet vila minst 15 minuter innan du skär köttet för att det ska förbli så saftigt som möjligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0