Fisksoppa med citron och basilika
Här kommer ett snabbt inlägg, tiden verkligen bara rusar förbi mig nu förtiden! Teamat på detta inlägg är i vart fall matlådor som flera ville ha mer inlägg om! Så här kommer recept på en soppa som man kan ta med sig i termos om man vill slippa stå i kön till mikron i skolan eller vil ha varm picknick med sig i dessa kalla tider! Tänk bara på att termosens öppning alltid inte är så stor, så skär grönsaker och fisk i små bitar ;)
En härlig soppa med en fräsch syrlighet som samtidigt är len och har lite kryddighet av basilikan, mums!!
Ingredienser till 3 portioner:
- 2 pangasiusfileér
- 0,5 fänkål
- 1 dl ris, gärna risottoris
- 0,5 citron, saft och skal
- 2 fiskbuljongtärningar
- 1,5 dl matlagningsgrädde 4%
- 0,5 kruka basilika
- 4 dl vatten
- flytande margarin
- bröd att servera till soppan
- skölj, ansa och skiva fänkålen i små tunna bitar.
- Häll flytande margarinn i en gryta och när det är gyllene så kan du hiva ner fänkål och ris i grytan och röra om ordentligt, låt stå på medelhög värme så att riset blir glansigt och fänkålen mjuknar något (ca 3-4 minuter).
- Häll ner vatten, grädde, buljongtärningar, rispa ner citronskal och pressa citronsaften ner i grytan, låt små puttra tills riset är färdigkokt (runt 15 minuter, beror på vilket ris du använder).
- Klipp ner pangasius fileérna i små bitar (1x1 cm om du ska ha soppan i en termos) och lägg ner dem i grytan. Koka tills fisken är klar ca 3 minuter.
- Finstrimla basilikan och rör ner den i soppan.
- Häll soppan på en förvärmd termos, redo att serveras med en bit bröd, i skolan, arbetet eller på utflykten!
Kommentarer
Trackback