Linsgryta med yams

Här kommer ett veetariskt recept med inspiration från afrika med linser, yams, lök och de härligt jordiga kryddorna som kanel, kakao och ingefära. Denna rätten har snarare en värme i smaken snarare än hetta och är ett härligt alternativ till de tomatbaserade linsgrytorna. Mums!

Jag serverade min linsgryta till stekt yam (den har först kokats)


Ingredienser till 4 portioner:

  • 1,5 dl röda linser
  • vatten
  • 1 krm melen ingefära
  • 1 krm malen kanel
  • 1 tsk cacao och chilli (Santa Maria)
  • 1 gullök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl ajvar
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 röd paprika
  • 1 vårlök
  • 1 vitlöksklyfta
Gör så här:
  1. Skölj linserna, lägg dem i en gryta och täck med vatten, koka tills mjuka.
  2. Strimla lök, vårlök och vitlök fint.
  3. Hetta upp oljan i en stakpanna tills den ryker, tillsätt farinsockret.
  4. När sockret smällt häll i all lök och låt löken bli karameliserad. Låt ligga o fräsa i pannan ca 10 minuter.
  5. Tillsätt linser, ajvar, mjölk och kryddor till pannan och låt koka 4-5 minuter till.
  6. Tillsätt paprikan sist så att den fortfarande är krispig.
  7. Servera med kokt eller stekt yam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0