Smörgåstårta
Nu när min syster är på besök, beslutade vi oss för att göra en gammal goding, nämligen smörgåstårta!! Detta är en rätt som man kan variera i evighet, vi valde att göra en havsinspirerad variant som blev suupergod!! Denna är lätt att göra och den vinner på att stå några timmar innan man serverar den :D En perfekt sommarrätt, som inte kräver att man startar spis eller grill :D
Man behöver till 4 portioner:
- 18 skivor t.ex. orginaltoast
- 2 fyllningar t.ex. tonfiskröra och räkröra
- Topping se förslag nedan
Tonfiskröra:
- 1 burk tonfisk
- 0,5 dl lätt créme fraich
- 0,5 dl majonäs
- 1 vårlök
- 0,5 tsk tsk chilliflagor
- 0,25 lime
- Häll tonfisken i en sikt och låt den rinna av ordentligt.
- Finstrimla vårlöken
- Blanda créme fraich, majonäs, tonfisk, vårlök, chilliflagor och tonfisk
- Pressa över limen och rör runt ordentligt
- ca 200g räkor
- 0,5 äpple
- 1 vårlök
- 1dl lätt créme fraische
- 0,5 dl majonäs
- ca 3 msk hackad dill
- salladskrydda
- örtsalt
- Hacka äpple
- Finstrimla vårlöken
- Blanda äpple, vårlök, dill, räkor, créme fraich och majonäs
- Smaka av med salladskrydda och örtsalt
Lägga ihop smörgåstårtan:
- Skär av brödkanterna och lägg ut 6 skivor tätt ihop.
- Bred ut tonfiskröran över brödskivorna
- Lägg ut 6 nya brödskivor ovanpå tonfiskröran
- Bred ut räkröran över det nya brödlagret
- Lägg ett nytt lager med 6 brödskivor
- 1 dl créme fraiche + 2 msk majonäs
- 0,5 plocksallatshuvud
- 6 körsbärstomater
- 2 dl räkor
- ca 6 cm gurka
- Dillmajonäs (4msk majonäs + 2 msk hackad dill)
- Hackad dill
- Blanda créme fraich och majonäs och bred ut över topplagret av bröd
- Skölj och torka sallatsbladen och lägg dem på smörgåstårtans kanter
- Lägg räkorna i mitten av smörgåstårtan där sallatsbladen inte täcker
- Skär gurkskivor och skär ett snitt i dem, vrid dem och plasera ut dem
- Skär ett sicksackmönster genom körsbärstomaterna så att de delas som små näckrosor och sätt ut dem
- Spritsa ut dillmajonäsen och strö över hackad dill.
Kommentarer
Trackback