Vinnaren!

Vinnaren av tävlingen är: Emily!
Du kommer få ett mejl av mig :)


Här ska det packas upp lite fler lådor och läsas lite fler vetenskapliga artiklar, hoppas ni alla har en härlig söndag!

/Carita

Min matgladje bloggen fyller 1 år!

Hoppas ni har haft en fin alla hjärtans dag! Här levs det fortfarande i flyttlådor, men idag är en dag att fira! Bloggen Min matglädje fyller nämligen 1 år! Och detta tänkte jag fira med en liten tävling :)

Jag vet att ni inte är så glada för att lämna kommerntarer, men jag önskar lite åsikter från Er! Vad vill ni läsa om här på bloggen? Vill ni veta mer om olika näringsämnen, dieter, träning, något speciellt livsmedel, allergier eller vad som! Lämna en kommentar till detta inlägg och jag kommer att välja ut en som får välja mellan ett kryddpaket eller en näringsberäknings beräkning för hur din kost sett ut ett par dagar med några kommentarer! Så kom igen, det är runt 50 personer här varje dag, några av er har väll en tanke om bloggen?! Om en vecka (dvs den 24/2 utser jag en vinnare!


Kesokaka

Det är snart alla hjärtans dag! Nämligen på måndag :) Så här kommer ett enkelt, gott och nyttigt recept på en förtjusande dessert - nämligen kesokaka! Har ni testat denna "fusk version" av ostkaka?
Ingredienser till 2 portionsformar:

  • 1 burk keso á 250g
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser väl.
  2. Häll i 2 portionsformar
  3. Sätt in i ugnen 200 grader i ca 20 minuter, tills dess att kakan inte "dallrar" när man skakar lite lätt på formen och den har fått en fin färg.
  4. Servera t.ex. med bär och en klick grädde eller glass

Nu blir det en bloggpaus för mej ett tag, toills dess jag hunnit packa upp mina kökssaker och kamera i den nya lägenheten :) O nästa gång kommer jag att utlysa en liten tävling för att fira bloggen 1 års dag!
Ha det så bra tills dess!
/Carita

Kiwano

Häromdagen var jag på ett sista besök på Nelins här i Uppsala innan vi flyttar, jag älskar Nelins eftersom de har en massa spännande frukt och grönsaker som jag aldrig hittat i andra affärer. Det som fick följa med hem denna gång var bland annat kiwano och mangostan :P


Kiwano, även kallad Horngurk :p

Denna aningen konstiga frukt med sin kraftiga färg och taggiga yttre misstänkte jag skulle ha en kraftfull smak! Men aj vad fel jag hade! Det är inte utsidan som räknas :P det ilgröna fruktköttet som man liksom får klämma ut smakade som gurka med en svag hint av banan! Riktigt mesigt/mjäkigt!! Gissa om jag blev förvånad :P Ingen frukt jaug skulle köpa hem igen men riktigt kul att ha testat den :P

Härlig frukost

En bra frukost är ju ofta en bra start på dagen och denna gång blev det en supergod frukost :)

Tinade hallon och björnbär, gröna vindruvor och röda plommonklyftor tillsammans med en naturell yoghurt, enkelt och SÅ GOTT!!


RSS 2.0