Fisksoppa x 2
Till fredagsmiddag blev det 2 olika fisksoppor och nybakade baguetter. Trots att innehållet i dessa soppor är nästan helt lika så smakar de väldigt olika! Den vänstra soppan innehåller rödcurry och är stark och fyllig i smaken medan den andra är len och rund.
Fisksoppa 1 (3 portioner):
- 0,5 fänkål
- 1 morot
- 0,5 gul lök
- 3 små potatisar
- 2 fiskbuljongtärningar
- 0,5 burk kokosmjölk
- 1 burk vatten
- 2 msk röd currypasta
- smaka av med chilli
Gör så här:
Skala och skiva fänkål, potatis, lök och morötter. Häll ner kokosmjölk och vatten i en gryta och hiva ner grönsakerna, låt småputtra några minuter. Smula ner buljongtärningarna och blanda ner curryn. Koka tills grönsakerna börjar bli mjuka. Dela fisken i mindre bitar, lägg ner dem i grytan och låt koka ca 4-5 minuter smaka av med cayennepeppar och toppa med fänkålblast eller bladpersilja.
Fisksoppa 2 (3 portioner):
- 200g fisk
- Rapsolja
- 0,5 fänkål
- 1 morot
- 0,5 gul lök
- 3 små potatisar
- 2 fiskbuljongtärningar
- 6 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 1 dl matlagningsgrädde
- smaka av med cayennepeppar
- 0,5 msk gurkmeja
Skala och skiva fänkål, potatis, lök och morötter. Häll lite rapsolja i grytan och hiva ner grönsakerna, låt småputtra några minuter. Smula ner buljongtärningarna över görnsakerna och häll över vatten, vin och grädde. Koka tills grönsakerna börjar bli mjuka. Dela fisken i mindre bitar, lägg ner dem i grytan och låt koka ca 4-5 minuter smaka av med cayennepeppar och toppa med fänkålblast eller bladpersilja.
Kommentarer
Trackback