Fisksoppa x 2

Till fredagsmiddag blev det 2 olika fisksoppor och nybakade baguetter. Trots att innehållet i dessa soppor är nästan helt lika så smakar de väldigt olika! Den vänstra soppan innehåller rödcurry och är stark och fyllig i smaken medan den andra är len och rund.


Fisksoppa 1 (3 portioner):
  • 0,5 fänkål
  • 1 morot
  • 0,5 gul lök
  • 3 små potatisar
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 0,5 burk kokosmjölk
  • 1 burk vatten
  • 2 msk röd currypasta
  • smaka av med chilli

Gör så här:
Skala och skiva fänkål, potatis, lök och morötter. Häll ner kokosmjölk och vatten i en gryta och hiva ner grönsakerna, låt småputtra några minuter. Smula ner buljongtärningarna och blanda ner curryn. Koka tills grönsakerna börjar bli mjuka. Dela fisken i mindre bitar, lägg ner dem i grytan och låt koka ca 4-5 minuter smaka av med cayennepeppar och toppa med fänkålblast eller bladpersilja.


Fisksoppa 2 (3 portioner):

  • 200g fisk
  • Rapsolja
  • 0,5 fänkål
  • 1 morot
  • 0,5 gul lök
  • 3 små potatisar
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • smaka av med cayennepeppar
  • 0,5 msk gurkmeja
Gör så här:
Skala och skiva fänkål, potatis, lök och morötter. Häll lite rapsolja i grytan och hiva ner grönsakerna, låt småputtra några minuter. Smula ner buljongtärningarna över görnsakerna och häll över vatten, vin och grädde. Koka tills grönsakerna börjar bli mjuka. Dela fisken i mindre bitar, lägg ner dem i grytan och låt koka ca 4-5 minuter smaka av med cayennepeppar och toppa med fänkålblast eller bladpersilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0