Rödkål och apelsinsallad

Detta är en lite syrlig sallad som fungerar utmärkt t.ex. till potatis och biff, pizza eller pyttipanna
  • 0,25 mindre rödkålshuvud
  • 1 apelsin (saft och skal)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Gör så här:
  1. Gör dressingen genom att blanda olja, balsamvinäger, salt, peppar, rivet apelsinskal och pressa ner spelsinsaften och vispa iop snabbt.
  2. Hyvla eller riv rådkålen tunna strimlor och häll ner i dressingen.
  3. Skär ner apelsinklyftorna till rödkålen och blanda runt.


Bilden är tagen ifrån: http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.bakker.se/images/Catalog/extra1/small/15882.jpg&imgrefurl=http://www.bakker.se/r_15882-027/Gr%25C3%25B6nsaksfr%25C3%25B6/R%25C3%25B6dk%25C3%25A5l-Subaro-F1-hybrid.htm&usg=__9auvmPyPZDXL2tBRhT05WlNMLL0=&h=96&w=100&sz=5&hl=sv&start=96&um=1&itbs=1&tbnid=s2FsWh9AkDlRQM:&tbnh=79&tbnw=82&prev=/images%3Fq%3Dr%25C3%25B6dk%25C3%25A5l%26start%3D90%26um%3D1%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:sv-SE:official%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1

Rödkål innehåller mycket C-vitamin, en hel del vitamin B6 och en del kalium. Rödkålen innehåller dessutom en hel del fibrer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0