Fisksoppa med citron och basilika

Här kommer ett snabbt inlägg, tiden verkligen bara rusar förbi mig nu förtiden! Teamat på detta inlägg är i vart fall matlådor som flera ville ha mer inlägg om! Så här kommer recept på en soppa som man kan ta med sig i termos om man vill slippa stå i kön till mikron i skolan eller vil ha varm picknick med sig i dessa kalla tider! Tänk bara på att termosens öppning alltid inte är så stor, så skär grönsaker och fisk i små bitar ;)

En härlig soppa med en fräsch syrlighet som samtidigt är len och har lite kryddighet av basilikan, mums!!


Ingredienser till 3 portioner:

  • 2 pangasiusfileér
  • 0,5 fänkål
  • 1 dl ris, gärna risottoris
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 0,5 kruka basilika
  • 4 dl vatten
  • flytande margarin
  • bröd att servera till soppan
Gör så här:
  1. skölj, ansa och skiva fänkålen i små tunna bitar.
  2. Häll flytande margarinn i en gryta och när det är gyllene så kan du hiva ner fänkål och ris i grytan och röra om ordentligt, låt stå på medelhög värme så att riset blir glansigt och fänkålen mjuknar något (ca 3-4 minuter).
  3. Häll ner vatten, grädde, buljongtärningar, rispa ner citronskal och pressa citronsaften ner i grytan, låt små puttra tills riset är färdigkokt (runt 15 minuter, beror på vilket ris du använder).
  4. Klipp ner pangasius fileérna i små bitar (1x1 cm om du ska ha soppan i en termos) och lägg ner dem i grytan. Koka tills fisken är klar ca 3 minuter.
  5. Finstrimla basilikan och rör ner den i soppan.
  6. Häll soppan på en förvärmd termos, redo att serveras med en bit bröd, i skolan, arbetet eller på utflykten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0