Ankwok

Detta är en härlig wok med krispiga grönsaker med hetta från chilli och curry men också med sötma från rambutanen och en syrlighet från vindruvorna, ankköttet är ofta lite fetare och ger en fylligare rund smak, mumma säger jag bara!!

 

Ingredienser till 4 portioner:

  • Ankkött från vingar,lår och rygg (har du inte anka så fungerar kyckling också)
  • 1 stor morot
  • 0,5 fänkål
  • ca 100g broccoli
  • 1 gul lök
  • 0,5 burk kokosmjölk
  • 1 msk chillpaste med holy basil leavs
  • 1 msk grön currypasta
  • 4 rambutan (jag använde de konserverade)
  • en handfull gröna vindruvor

Gör så här:
  1. Skala och ansa morot, fänkål och lök.
  2. Strimla dessa och fräs på låg värme i lite olja eller flytande margarin
  3. Häll på kokosmjölken, chillipaste, currypasta och broccoli, låt koka upp.
  4. Kvarta rambutanen och lägg ner den och det färdiglagade ankköttet.
  5. Lägg i vindruvorna.
  6. Servera med ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0