Hemgjord apelsinmarmelad

Att göra sin egen apelsinmarmelad är inte svårt! Jag tycker det är kul att plocka fram sin egen burk ur kylen och veta vad som finns i marmeladen och att själv få välja hur söt/besk den ska vara:D






Min marmelad blir ganska besk, vill man ha den sötare så är det bara att ha i mer socker!


Till 4 mindre burkar behövs:
  • 1 kg apelsiner
  • Ett paket(330g) syltsocker 1+3 (innehåller vanligt socker, pektin och kaliumsorbat ett konserveringsmedel som gör att sylten håller länge, detta ämne finns naturligt i t.ex. rönnbär)
  • 2,5 dl vatten
Gör så här:
  1. Skölj apelsinerna noggrannt (de är besprutade med antimögelmedel)
  2. Dela/strimla apelsinerna så att du får den storlek på skalbitarna som  du vill ha i din marmelad.
  3. Hiva ner apelsinbitarna och vatten i en gryta, låt koka upp.
  4. Häll i sockerpaketet, rör om och koka 3-4 minuter
  5. Häll upp på rena burka som du först sköljt i hett vatten(för att få bort eventuella bakterier och mögelsporer) skölj även locken med hett vatten.
  6. låt svalna med lock på, skölj inte burkarna förren de är kalla, annars kan de spricka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0