Potatis och rotsellerigratäng och fläskkotlett med stekta champinjoner och sparris

 

 

 


Potatis och rotsellerigratäng:

  • 5 mindre potatisar
  • 100g rotselleri
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk lätt mjukost (naturell)
  • 50g ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:
  1. skala och skiva potatis och rotselleri tunt, gärna med matberedare
  2. blanda vatten, mjukost, ost, salt och peppar och vispa ihop lite snabbt.
  3. fördela potatis och rotselleri i en form och häll over vätskan
  4. sätt in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter eller tills den får fin färg.
Snabbmarinerad fläskkotlett
Jag marinerade dessa kotletter genom att hälla över lite rökessens, soja, torkad ingefära och chilliflagor och lät dem ligga medan jag stekta champinjonerna.

Sparris:
Lägg ner sparrisen i kokande saltatvatten och låt dem ligga i tills de blir knallgröna med färska sparrist tar det bara 20 sekunder och med frusna lite längre. Servera med en klick smör för att även kunna ta upp de fettlösliga vitaminerna och för att det blir godare då förståss :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0