Scones till lördagsfrukost!

Igår bakade jag scones till frukost, en lagaom ansträngande frukost en lördagmorgon, jag överraskade även min yngsta syster med denna frukost den näst sista morgonen hon var här och då liksom igår var den väldigt uppskattad :D

Till våra scons hade vi smör, krusbärssylt, hemlagad apelsinmarmelad, jorgubbssylt, ost, te och juice.

Ingredienser till 2 kakor:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50g margarin
  • 1,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Blanda vetemjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke.
  3. Skär ner margarinet i mjölblandningen och nyp ihop till en smulig deg
  4. Blanda ner filmjölken och rör runt ordentligt så att du får en sammanhängande deg.
  5. Dela degen i två delar och plata ut dem till platta kakor och skär ett kors i kakan
  6. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0