Baileystryffel

Näst ut är den fantastiska Baileystryffeln! En len chokladtryffel med en hint av Baileys men även denna resulterar i kladdiga händer :)

Vi gjorde dubbelsats och har alltså här 500g choklad! :P

Den varma tryffelsmeten, god redan nu ;)

Att rulla tryfflar lämnar sina spår....

Så här såg våra ut när de var färdiga ! mums!

Ingredienser ca 20 st

  • 1 dl grädde
  • 2 msk Baileys
  • 250 g choklad
  • kakao


Gör så här

  1. Koka upp grädde och Baileys i en kastrull och tag sedan av den från plattan.
  2. Hacka chokladen och hiva ner den i grädden och låt den smälta.
  3. Låt smeten stelna så pass att du kan forma bollar av den. (vi hällde upp smeten i en stor matlåda och satte in i frysen ett tag typ 1 timme)
  4. Rulla runda kulor av smeten som du sedan rullar i kakao och lägg eventuellt i knäckformar.a

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0