Gräddkolor

Här kommer ett recept på ljuvliga grädddkolor som brukar vara väldigt populära :) De är milda och lena i smaken och riktigt smälter i munnen (inga ihopklistrade käkar här inte!). Personligen gillar jag dessa bäst när de legat någon vecka och ytan har blivit så där härligt kristalliserad :P



Ingredienser till ca 50stycken:
  • 100g smör
  • 2dl grädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl sirap
Gör så här:
  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
  2. Rör i vispgrädde, socker och sirap. Låt koka 15-20 minuter.
  3. Gör ett kulprov för att avgöra om kolan är klar. (Den ska alltså inte bli lika hård som knäcken, utan bara så att man kan forma en kula av semten som man droppat ner i vattnet :))
  4. Häll upp kolan på ett bakplåtspapper och låt svalna. Klipp den i bitar.
  5. Är kolan lite klibbig så vänd dem i florsocker och har man orken så ser det ju alltid fint ut att vira in dem i lite papper(bakplåts- eller smörpapper) detta har jag personligen aldrig tålamod till men de andra tjejerna tyckte det var mer festligt så och då blev det så :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0