En deg tre slutresultat!

Det här är ett recept på en deg som är lätt att göra och som ger flera härliga resultat! På den här degen gjorde jag 8 ostfrallor, 3 ost & baconfrallor och 2 st minipizzor:)

 

 

 

Ingredienser:

  • 50g jäst
  • 50g margarin
  • 5 dl lättmjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 1 dl vetekli
  • ca 12 dl vetemjöl



Till ostfrallorna:

  • ca 2 dl riven ost



Till ost & bacon frallorna:

När vi var i Österrike i somras åt vi baguetter med just bacon & ost på och eftersom de var så goda har jag sen gjort en egen varient av dessa:)

  • 100g tärnat bacon
  • 1 dl riven ost


Till minipizzorna:
  • 3 msk ketchup
  • 2 krm sambal olek
  • 50g blad spenat
  • 3 skivor skinka
  • 2 annansringar
  • 4 skivor ost
  • torkad oregano

Gör så här:
  1. Smält margarinet
  2. Medan marginet smälter, smula ner jästen i stor bunke.
  3. Häll ner mjölken över margarinet och värm till fingervärme (stoppa ner ett finger, vätskan ska knappt kännas för den har samma temperatur som din finger)
  4. Slå vätskan över jästen och rör tills jästen löst sig.
  5. Tillsätt salt, sirap, kli och rör runt.
  6. Tillsätt vetemjölet, börja med hälften och arbeta in det innan du häller i resten.
  7. Arbeta in mjölet och knåda degen så att den blir smidig.
  8. Lägg tillbaka degen i bunken och täck med en kökshandduk, låt jäsa i 30min.
  9. Ta upp degen och dela den först på hälften.
  10. Ta halva degen och dela i ca 8 bitar som du rullar till bullar.
  11. lägg bullarna på en plåt täck med kökshandduken och låt jäsa ca 30 min.
  12. Ta den andra deghalvan och dela i 4 delar, tryck ut degen i avlånga "båtar" så att det blir en hålighet.
  13. lägg på plåt och låt jäsa under handduk 30 min.
  14. sätt ugnen på 225 grader.
  15. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter för ostfrallorna och ca 14 minuter för ost & baconfrallorna

Minipizzorna:

  1. Den sista degbiten kan man spara i kylskåpet i ett dygn om man vill, när man vill göra minipizzorna tar man fram degen, sätter ugnen på 225 grader.
  2. plattar ut degen till 2 runda plattor
  3. klick utketchup och sambal olek om du gillar stark mat.
  4. lägg på bladspenat, skinka, annanasringar, oregano och ost.
  5. sätt in i ugnen i ca 10 min.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0