Japansk curry
Ingredienser:
(ca 4 portioner)
- ca 300g nötköttbitar
- vatten
- 1 dl röda linser
- 1,5 gul lök
- 4 stora potatisar
- 0,5 förpackning vermont curry*
- 2 tsk sambal olek
- 200g broccoli
- Bryn köttet i lite olja el flytande margarin.
- Lägg köttet i t.ex. en stekgryta och häll på vatten så att köttet täcks.
- Låt koka i 1 - 1,5 timme (så att köttet blir mört).
- Dela potatisen i mindre bitar och strimla löken.
- Tillsätt lök, potatis och linser till grytan.
- Tillsätt sambal olek om du vill ha en starkare curry.
- Bryt curryn i kuber och lägg ner i grytan, låt koka ca 15 min.
- Späd eventuellt med lite mer vatten.
- Servera med kokt broccoli.

Kommentarer
Postat av: Karin
Hej vännen :) Hoppas du ser att jag skriver den här kommentaren! Kul att vara först. Hihi! Jättefin blogg gumman, ska nu lägga till den i min bloggprenumeration! Hoppas allt är bra hemma och att förkylningen börjar släppa. Njut av vår pluggfria helg nu! Många kramar
Trackback