Thai-inspirerad kycklinggryta

Det här är en av våra absoluta favoriträtter, denna kycklinggryta är stak men samtidigt krämig och suveränt god!

Ingredienser till ca 4 portioner:
  • 1pkt bacon
  • Ca 300g champinjoner
  • Salt
  • peppar
  • 1 stor gullök
  • 2 kycklingfiléer
  • Ca 2dl matlagningsgrädde
  • Kycklingbuljong
  • 1-2 tesked grön currypasta
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk soja
  • 1 morot
  • ½ gul paprika
  • ½ rödpaprika
  • Ca 150g broccoli
  • eventuellt cashewnötter

Serveras med:
Ris, bulgur eller liknande.

Gör så här:
  1. Stek baconet nästan knaprigt, lägg över baconet i en skål.
  2. Skölj, ansa och dela champinjonerna i mindre bitar och stek i baconfettet på låg värme, krydda med salt och svartpeppar, stek länge (ca 15min).
  3. Strimla löken fint och häll i den bland champinjonerna, stek på svag värme tills löken blir mjuk och lite genomskinlig. Häll ner champinjoner och lök i skålen.
  4. Ansa och dela kycklingen i munsstora bitar, stek på medelhög värme så att kycklingen får färg.
  5. Häll ner bacon, lök och champinjoner i stekpannan med kycklingfiléerna och häll på matlagningsgrädden, tillsätt currypasta, buljong, cayennepeppar och soja.
  6. Skala och dela moroten i tunna stavar och lägg ner i stekpannan.
  7. Koka broccolin så att det fortfarande är ganska hård, skölj i kallt vatten.
  8. Skölj, ansa och dela paprikorna i fina strimlor, dela broccolibitarna i lagom munsbitar.
  9. Lägg ner paprika, broccoli och cashewnötteri stekpannan och låt puttra i ett par minuter.
  10. Servera med ris.

Ingredienser till ca 4 portioner:

1pkt bacon

Ca 300g champinjoner

Salt

peppar

1 stor gullök

2 kycklingfiléer

Ca 2dl matlagningsgrädde

Kycklingbuljong

1-2 tesked grön currypasta

2 krm cayennepeppar

1 msk soja

1 morot

½ gul paprika

½ rödpaprika

Ca 150g broccoli

Serveras med:

Ris, bulgur.

Gör så här:

1. Stek baconet nästan knaprigt, lägg över baconet i en skål.

2. Skölj, ansa och dela champinjonerna i mindre bitar och stek i baconfettet på låg värme, krydda med salt och svartpeppar, stek länge (ca 15min).

3. Strimla löken fint och häll i den bland champinjonerna, stek på svag värme tills löken blir mjuk och lite genomskinlig. Häll ner champinjoner och lök i skålen.

4. Ansa och dela kycklingen i munsstora bitar, stek på medelhög värme så att kycklingen får färg.

5. Häll ner bacon, lök och champinjoner i stekpannan med kycklingfiléerna och häll på matlagningsgrädden, tillsätt currypasta, buljong, cayennepeppar och soja.

6. Skala och dela moroten i tunna stavar och lägg ner i stekpannan.

7. Koka broccolin så att det fortfarande är ganska hård, skölj i kallt vatten.

8. Skölj, ansa och dela paprikorna i fina strimlor, dela broccolibitarna i lagom munsbitar.

9. Lägg ner paprika och broccoli i stekpannan och låt puttra i ett par minuter.

10. Servera med ris.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0