Thai-inspirerad kycklinggryta
Ingredienser till ca 4 portioner:
- 1pkt bacon
- Ca 300g champinjoner
- Salt
- peppar
- 1 stor gullök
- 2 kycklingfiléer
- Ca 2dl matlagningsgrädde
- Kycklingbuljong
- 1-2 tesked grön currypasta
- 2 krm cayennepeppar
- 1 msk soja
- 1 morot
- ½ gul paprika
- ½ rödpaprika
- Ca 150g broccoli
- eventuellt cashewnötter
Serveras med:
Ris, bulgur eller liknande.
Gör så här:
- Stek baconet nästan knaprigt, lägg över baconet i en skål.
- Skölj, ansa och dela champinjonerna i mindre bitar och stek i baconfettet på låg värme, krydda med salt och svartpeppar, stek länge (ca 15min).
- Strimla löken fint och häll i den bland champinjonerna, stek på svag värme tills löken blir mjuk och lite genomskinlig. Häll ner champinjoner och lök i skålen.
- Ansa och dela kycklingen i munsstora bitar, stek på medelhög värme så att kycklingen får färg.
- Häll ner bacon, lök och champinjoner i stekpannan med kycklingfiléerna och häll på matlagningsgrädden, tillsätt currypasta, buljong, cayennepeppar och soja.
- Skala och dela moroten i tunna stavar och lägg ner i stekpannan.
- Koka broccolin så att det fortfarande är ganska hård, skölj i kallt vatten.
- Skölj, ansa och dela paprikorna i fina strimlor, dela broccolibitarna i lagom munsbitar.
- Lägg ner paprika, broccoli och cashewnötteri stekpannan och låt puttra i ett par minuter.
- Servera med ris.
Ingredienser till ca 4 portioner:
1pkt bacon
Ca 300g champinjoner
Salt
peppar
1 stor gullök
2 kycklingfiléer
Ca 2dl matlagningsgrädde
Kycklingbuljong
1-2 tesked grön currypasta
2 krm cayennepeppar
1 msk soja
1 morot
½ gul paprika
½ rödpaprika
Ca 150g broccoli
Serveras med:
Ris, bulgur.
Gör så här:
1. Stek baconet nästan knaprigt, lägg över baconet i en skål.
2. Skölj, ansa och dela champinjonerna i mindre bitar och stek i baconfettet på låg värme, krydda med salt och svartpeppar, stek länge (ca 15min).
3. Strimla löken fint och häll i den bland champinjonerna, stek på svag värme tills löken blir mjuk och lite genomskinlig. Häll ner champinjoner och lök i skålen.
4. Ansa och dela kycklingen i munsstora bitar, stek på medelhög värme så att kycklingen får färg.
5. Häll ner bacon, lök och champinjoner i stekpannan med kycklingfiléerna och häll på matlagningsgrädden, tillsätt currypasta, buljong, cayennepeppar och soja.
6. Skala och dela moroten i tunna stavar och lägg ner i stekpannan.
7. Koka broccolin så att det fortfarande är ganska hård, skölj i kallt vatten.
8. Skölj, ansa och dela paprikorna i fina strimlor, dela broccolibitarna i lagom munsbitar.
9. Lägg ner paprika och broccoli i stekpannan och låt puttra i ett par minuter.
10. Servera med ris.