Glass!!

Vad sägs om hemgjord glass? finns det något bättre en varm sommardag? Eller närsom egentligen :P Ingen lightglass det här dock, men god som attan :P

Geundreceptet ger en len vaniljglass, man kan byta ut vaniljsockret mot vaniljstång om man vill göra glassen lyxigare :)

Grundrecept på glass:

  • 2dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
Gör så här:
  1. Vispa grädden i en skål
  2. Dela äggen
  3. blanda äggulor, vaniljsocker och florsocker i en annan skål.
  4. Blanda samman vispgrädde och äggsmeten, häll i en form och ställ i frysen.
  5. För att få en mjukare glass kan man röra i smeten som står i frysen var 2o:de minut i 1-1,5 timme. Beroende på hur tjockt glasslagret i formen är tar det 2-4 timmar innan glassen är helt frusen.
  6. Låt tina ca 20 minuter innan den serveras om den blivit helt frusen.

Kanelglassen är heeeelt ljuvlig!! Med en fyllig smak av kanel som inte dominerar om man har andra glassorter jämte, en av mina absoluta favoriter!!


Kanelglass:
  • En sats glassmet som ovan
  • 3 tsk malen kanel
  • 3 msk grädde
Gör så här:
  1. Blanda kanelen med grädden och låt smeten svälla i ca 10 minuter.
  2. Gör glassmeeten enligt ovan, häll i knaleröran och vispa runt
  3. Sätt in i frysen.

Det här är en av mina personliga klassiker som jag har gjort sen jag var runt 15 år, den är en superb blandning av söt glass, lite syrlig och liite isig annanas och den krispiga daimen, och brukar falla i smaken hos vuxna som barn. På knytiskalas blir jag ofta ombedd av attt ta med denna glass som efterrätt :P



Annanas- och daimglass
  • En sats glassmet som ovan
  • 2 st dubbeldaim
  • 1 liten burk krossad annanas
Gör så här:
  1. Gör en glassmet som ovan
  2. Krossa daimen i småbitar
  3. Öppna den krossadeannanasen och pressa ut saften, annars kommer glassen bli väldigt isig och hård.
  4. Blanda ner den krossade annanasen och daimen i glassmeten.
  5. Rör i denna glassen med jämna mellanrum medan den står i frysen för att daimen och annanasen inte ska sjunka till botten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0