Chokladfondanter
Till efterrätt så testade jag att göra chokladfondanter för första gången och smaka gott gjorde de verkligen, men de såg tyvärr inte så fina ut:( Jag använde mig av Cassius recept från halv åtta hos mig, men bytte ut rommen mot cointreau.
Ingredienser till 5 stycken:
Till mina chokladfondanter serverade jag vispad lätt créme freiche, apelsinfileér och dekorerade med strimlat apelsinskal.
Ingredienser till 5 stycken:
- 125 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt, spara lite till garnering)
- 4 st ägg
- 125 g (2,1 dl) florsocker
- 110 g smör
- 50 g (0,75 dl) mjöl
- 2 msk cointreau
- Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
- Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner smöret i chokladen och vänd sedan ner blandningen i äggvispet.
- Vispa i mjölet och rör ner cointreau. Låt stå kallt i minst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smöra 5 små ugnsfasta koppar eller muffinsbleck, pudra insidan lätt med mjöl.
- Skeda upp smeten i dem och grädda i ca 8-10 minuter eller tills de precis har fått en fast skorpa, centrum ska fortfarande vara lös .
- Stjälp upp dem på fat.
Kommentarer
Trackback