Husmanskost - stekt falukorv och stuvade makaroner
Idag blev jag sugen på husmanskost närmre bestämt stekt falukorv och stuvade makaroner!
- 200g idealmakaroner
- 3 dl lätt mjölk
- 2 krm vitpeppar
- 2 msk vetemjöl
- 0,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
Koka makaronerna i lätt saltat vatten. Koka upp mjölk vitpeppar och salt, när mjölken börjar sjuda häll i vetemjöl som du först löst i kallt vatten. låt koka någon minut så att stuvningen tjocknar och smaka av med salt och vitpeppar. Häll av makaronerna och häll tillbaka dem i grytan och häll på den stuvningen. Servera till stekt falukorv.
*När jag gör mat där det inte passar med grönsaker så brukar jag antingen ha en sallad som förrätt eller en frukt/fruktsallad/gratinerad frukt till efterrätt, så att man får en mer balanserad måltid.
Kommentarer
Trackback