Jordgubb- och hallonpaj

En lite söt och väldigt mäktig paj.


Botten:
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 125 g margarin
  • 1 äggula

Gör så här:
Blanda ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajfom, ca 26 cm i diameter. Ställ i frysen ca 20 min. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 8 min. Ta ut formen och sänk värmen till 175°.

Fyllning:
  • ca 1 liter bär
  • 0,5 dl socker
  • 3 msk potatismjöl

Gör så här:
Blanda varsamt ner socker och potatismjöl bland bären. Min paj blev lite rinnig så man kan nog gott ha i lite mer potatismjöl. Häll ner bären i det förgräddade pajskalet.

Tosctäcke:
  • 100 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vanilj essens
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl fiberhavregryn

Gör så här:
Smält margarinet, häll ner alla de andra ingredienserna utom havregrynen. Låt koka ca 6-7 minuter så att kolan blir gyllenbrun, gå inte ifrån den då den lätt kokar över. Häll i havregrynen och låt koka ytterligare någon minut.
Häll toscasmeten över bären. Ställ in i ugnen ca 15 minuter tills pajen fått fin färg

Servera med vaniljsås, glass eller grädde

Kommentarer
Postat av: Tina Jonasson

Hej Carita

Så bra din blogg är fortsätt där finns ju så många urläckra recept.

Kramar från Tina o Familj

2010-03-04 @ 09:06:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0