Jordgubb- och hallonpaj
En lite söt och väldigt mäktig paj.
Botten:
Gör så här:
Blanda ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajfom, ca 26 cm i diameter. Ställ i frysen ca 20 min. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 8 min. Ta ut formen och sänk värmen till 175°.
Fyllning:
Gör så här:
Blanda varsamt ner socker och potatismjöl bland bären. Min paj blev lite rinnig så man kan nog gott ha i lite mer potatismjöl. Häll ner bären i det förgräddade pajskalet.
Tosctäcke:
Gör så här:
Smält margarinet, häll ner alla de andra ingredienserna utom havregrynen. Låt koka ca 6-7 minuter så att kolan blir gyllenbrun, gå inte ifrån den då den lätt kokar över. Häll i havregrynen och låt koka ytterligare någon minut.
Häll toscasmeten över bären. Ställ in i ugnen ca 15 minuter tills pajen fått fin färg
Servera med vaniljsås, glass eller grädde
Botten:
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 125 g margarin
- 1 äggula
Gör så här:
Blanda ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajfom, ca 26 cm i diameter. Ställ i frysen ca 20 min. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 8 min. Ta ut formen och sänk värmen till 175°.
Fyllning:
- ca 1 liter bär
- 0,5 dl socker
- 3 msk potatismjöl
Gör så här:
Blanda varsamt ner socker och potatismjöl bland bären. Min paj blev lite rinnig så man kan nog gott ha i lite mer potatismjöl. Häll ner bären i det förgräddade pajskalet.
Tosctäcke:
- 100 g margarin
- 1 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk vanilj essens
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl fiberhavregryn
Gör så här:
Smält margarinet, häll ner alla de andra ingredienserna utom havregrynen. Låt koka ca 6-7 minuter så att kolan blir gyllenbrun, gå inte ifrån den då den lätt kokar över. Häll i havregrynen och låt koka ytterligare någon minut.
Häll toscasmeten över bären. Ställ in i ugnen ca 15 minuter tills pajen fått fin färg
Servera med vaniljsås, glass eller grädde
Kommentarer
Postat av: Tina Jonasson
Hej Carita
Så bra din blogg är fortsätt där finns ju så många urläckra recept.
Kramar från Tina o Familj
Trackback