Kyckling och kokosmjölksgryta

Ikväll har jag varit på spinningpass och vi kom hem senare än vanligt och så klart hungriga, och då är det bra med mat som nästan hinner bli klar på en kvart. Jag hade lagt kött och grönsaker i marinad på morgonen så när vi kom hem var det bara att starta riset och hälla ner påsen med kött och grönsaker i woken, super smidigt!


Ingredienser till 2 portioner:

  • 1 kycklingfilé
  • 0,5 burk kokosmjölk
  • skal och saft av en apelsin
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 0,5 fänkål*
  • 4 tsk chilli paste holy basil leavs (man kan använda vanlig chilli också, men börja med en mindre mängd)
  • 1 handfull sojabönor
  • ris

Gör så här:
  1. Ansa och dela kycklingfilén i mindre bitar, lägg i en plastpåse.
  2. Häll över kokosmjölken (har den blivit fast så gröp ur innehållet ner i en skål och kör i mikron en minut).
  3. Riv ner vitlök, ingefära och apelsin över kycklingen.
  4. Pressa ur saften ur apelsinen och tillsätt chillipastan till påsen.
  5. skala och strimla morot och fänkål fint, lägg ner i påsen.
  6. Knyt ihop påsen och låt stå i kylen ett par timmar eller över natten.
  7. Häll ut påsens innehåll i en wok eller gryta och koka tills morot och fänkål är mjuka men med lite tuggmotstånd kvar.
  8. Koka upp en gryta med saltat vatten och släng i sojabönorna, låt koka någon minut. Häll sv och skölj med kallt vatten och spritta ner bönorna i kycklinggrytan.
  9. Servera med ris

Bilden är tagen ifrån: http://www.epochtimes.se/pics/2006/06/08/xl/2006-06-08-xl--09_f_nk_l_small.jpg


*Fänkål: innehåller mycket fibrer, en hel del retinol (dvs. A-vitamin), en del järn (men bara hälften så mycket som torkade aprikoser om man tittar på mg järn /100g livsmedel) och är efter nötter och baljväxter en av de bästa vegetariska källorna till tiamin (vitamin B1).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0