Mustig köttgryta

 

Detta är en mustig och god gryta men den tar några timmar att göra, så det är bra att börja i tid och super om man har något att göra medan grytan står i ugnen ta en långpromenad eller liknande:)

Ingredienser:

  • ca: 400g nötköttsbitar
  • 1 stor gul lök
  • 1dl röda linser
  • vatten
  • 1 msk flytande köttbuljong
  • 3 lagerblad
  • 1 msk rönnbärsgelé
  • 1 stor morot
  • ca 300g champinjoner
  • ca 3dl lättmjölk
  • ca 300g broccoli
  • soja
  • peppar
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
Gör så här:
  1. Starta ugnen på 200 grader
  2. Ansa köttet och lägg ner i en stekgryta.
  3. Skala och dela löken i klyftor (jag gjorde 8 klyftor)
  4. Lägg ner linserna i grytan och täck allt med vatten, ställ i ugnen ca 2 timmar på 200 grader.
  5. Ta ut grytan ur ugnen och häll på rönnbärsgelen och mjölk så att köttet åter täcks med vätska och fiska upp lagerbladen
  6. Skala och dela moroten och lägg ner den i grytan.
  7. Stek champinjonerna i flytande margarin.
  8. Skölj, ansa och dela broccoli och paprika i lagom stora bitar.
  9. lägg ner champinjoner och broccoli i grytan och lägg på locket och låt koka i 3-4 minuter så att broccolin blir kokt.
  10. Smaka av med soja och peppar.
  11. Red grytan om du vill ha en fylligare konsisten med t.ex. maizena redning

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0