Mustig köttgryta
Detta är en mustig och god gryta men den tar några timmar att göra, så det är bra att börja i tid och super om man har något att göra medan grytan står i ugnen ta en långpromenad eller liknande:)
Ingredienser:
- ca: 400g nötköttsbitar
- 1 stor gul lök
- 1dl röda linser
- vatten
- 1 msk flytande köttbuljong
- 3 lagerblad
- 1 msk rönnbärsgelé
- 1 stor morot
- ca 300g champinjoner
- ca 3dl lättmjölk
- ca 300g broccoli
- soja
- peppar
- 0,5 röd paprika
- 0,5 gul paprika
- Starta ugnen på 200 grader
- Ansa köttet och lägg ner i en stekgryta.
- Skala och dela löken i klyftor (jag gjorde 8 klyftor)
- Lägg ner linserna i grytan och täck allt med vatten, ställ i ugnen ca 2 timmar på 200 grader.
- Ta ut grytan ur ugnen och häll på rönnbärsgelen och mjölk så att köttet åter täcks med vätska och fiska upp lagerbladen
- Skala och dela moroten och lägg ner den i grytan.
- Stek champinjonerna i flytande margarin.
- Skölj, ansa och dela broccoli och paprika i lagom stora bitar.
- lägg ner champinjoner och broccoli i grytan och lägg på locket och låt koka i 3-4 minuter så att broccolin blir kokt.
- Smaka av med soja och peppar.
- Red grytan om du vill ha en fylligare konsisten med t.ex. maizena redning
Kommentarer
Trackback